CNAIR a lansat o licitație de 30 milioane lei pentru completarea studiului de fezabilitate la Autostrada A8

CNAIR a lansat o licitație de 30 milioane lei pentru completarea studiului de fezabilitate la Autostrada A8
scris 6 feb 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, miercuri, că a lansat licitația pentru atribuirea contractului "Completarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș - Târgu Neamț", estimat la 29,91 milioane lei (6,31 milioane euro), fără TVA. Asociația Pro Infrastructură a avertizat, miercuri, că prețul este mult prea mic.

CNAIR a anunțat că anunțul fost publicat în Sistemul Electronic de Achizitii Publice a anunțului de participare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Contractul presupune completarea documentației aferente studiului de fezabilitate "Autostrada Târgu Mureș - Ditrău" și "Autostrada Ditrău - Târgu Neamț", în conformitate cu reglementările tehnice și legislația în vigoare, elaborarea documentului suport aferent proiectului în vederea susținerii cererii de finanțare și - acordarea de asistență pentru beneficiar, atât pe parcursul procesului de pregătire a cererilor de finanțare, cât și în perioada de evaluare a acestora de către toate instituțiile implicate în acest proces (MT-DGOIT și Comisia Europeană).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
FOTO Managerii și antreprenorii români se pot înscrie pentru cursuri MBA la Viena. Cum arată programul CITEȘTE ȘI FOTO Managerii și antreprenorii români se pot înscrie pentru cursuri MBA la Viena. Cum arată programul

”Durata contractului este de 18 luni începand de la data de începere a contractului și cuprinde: 14 luni pentru completarea studiului de fezabilitate și 4 luni pentru asigurarea asistenței tehnice. Data limită de depunerea a ofertelor a fost stabilită pentru 20 martie 2019”, se arată în comunicat.

Totodată, Asociația Pro Infrastructură avertizează că prețul este mult prea mic.

”Din păcate nu este o veste bună, prețul estimat fiind mult prea mic, mai ales comparând cu bugetele oferite la revizuirile din anul 2014: 76 milioane lei atunci față de doar 30 milioane acum pentru 210 km. Există riscul major să se facă rabat de la calitate sau, așa cum s-a întâmplat la revizuirea SF (studiului de fezabilitate - n.r.) pe A1 Sibiu-Pitești, să se livreze doar o parte din servicii și apoi să se rezilieze contractul”, a publicat asociația pe pagina sa de Facebook.

ONG-ul a subliniat că viteza de proiectare în zona de munte este 120 km/h, rezultând soluții tehnice extrem de costisitoare.

”Cerem insistent optimizări de traseu și structuri, cât și implementarea etapizată (semi-profil). Fără aceste măsuri, Autostrada A8 nu va deveni niciodată realitate fiindcă e prea scumpă”, a avertizat asociația.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
autostrada a8